Welkom op de homepage van de zorgtransitie!

Op dit moment zijn we bezig met vier zorgprojecten:

Al deze zorgprojecten creëren een proeftuin waarin geëxperimenteerd kan worden met nieuwe zorgconcepten.


Nieuwe ruimtes tussen de zorg en de samenleving

Eén van de grote problemen van de moderne samenleving is de grote afstand tussen de zorg en de samenleving. Je bent óf zorgbehoevend óf je bent een actief deelnemer aan de samenleving. Dit leidt tot grote problemen voor mensen die hersteld zijn, maar nog niet klaar zijn voor de eisen van deze tijd. Deze mensen blijven buiten de samenleving en leiden vaak een zinloos bestaan. Vaak vallen deze mensen weer terug in oude patronen.

TimeTools Innovations zet in op het creëren van nieuw werk, waarin zorg en samenleving in elkaar overvloeien. In het Zorgbos, bijvoorbeeld, is veel eenvoudig werk te doen in tijden van onderhoud en oogst. Maar mensen die verder hersteld zijn, kunnen ook planningswerkzaamheden uitvoeren of zelfs invulling geven aan communicatie met burgers en vrijwilligers.


Gebruik maken van de nieuwste wetenschappelijke inzichten

De zorg is een sector die moeite heeft met innoveren. Het duurt lang voordat nieuwe wetenschappelijke inzichten toegepast worden op de werkvloer. Ook is het belangrijk om nieuwe methodes goed te onderzoeken op hun toegevoegde waarde in de praktijk. TimeTools Innovations richt zich op het onderzoeken van interventies via action research. Action research is een veelbelovende onderzoeksbenadering om de kloof tussen wetenschap en de zorgpraktijk te overbruggen.


Een integrale zorg waarin de mens centraal staat

De zorg is steeds specialistischer geworden. Dit betekent dat een behandelaar een deel van de puzzel oplost en dat de zorgbehoevende (als puzzel) te maken heeft met vele verschillende professionals. Maar wie heeft verantwoordelijkheid voor het compleet maken van de puzzel? En in welke mate heeft de zorgbehoevende nog regie over zijn eigen leven? TimeTools Innovations ontwikkelt nieuwe concepten voor integrale zorg waarin de zorgbehoevende weer als mens centraal staat.